planner voor het basisonderwijs
Taakberekening PO

Op deze pagina vind je alle downloads

Lees dit vóór het downloaden

De planners zijn Excelbestanden met macro’s (programma’s geschreven in VBA), en zijn te herkennen aan de extensie .xlsm en werken alleen op een Windows pc of laptop waarop Excel of Microsoft 365 is geïnstalleerd. De macro’s zorgen voor de besturing van de knoppen en de berekeningen.

Nadat je op de downloadknop geklikt hebt, kun je het bestand linksonder (in Edge en Chrome) in het scherm openen. Het bestand is automatisch ook opgeslagen in je map Downloads.

 

Inhoud inschakelen en bewerken

Na het bestand geopend te hebben, krijg je bovenaan het scherm doorgaans de vraag of je de inhoud wilt bewerken en inschakelen. Met bewerken wordt invullen bedoeld en het inschakelen slaat op de macro’s. Aangezien we dit allebei willen, klikken we daar dus allebei op. De planner kan nu gebruikt worden.

 

Planner opslaan

Sla de planner nu eerst op (Opslaan als …) in een map van je documentenmap onder een zelfgekozen naam, bijv. “Schoolnaam-2021”. Als je de planner opslaat in een “vertrouwde map”, krijg je bij het openen nooit meer de vragen over het bewerken en inschakelen van de inhoud.

Lees meer over downloaden, opslaan en de beveiligingsinstellingen van Excel.

De planner gebruiken in Microsoft 365

Geavanceerde Excelbestanden met macro’s werken niet online in een browser en moeten daarom in Microsoft 365 altijd offline in de bureaubladmodus worden bewerkt. Het overschakelen van de onlinemodus naar de bureaubladmodus en weer terug, is heel eenvoudig. Bekijk in deze video hoe je dat doet.

Alle planners werken alleen op een pc of laptop in Office (Excel) voor Windows of Microsoft 365 (bureaubladmodus) voor Windows. De planners kunnen alleen op een pc of laptop worden gedownload en zijn niet zichtbaar op een tablet of telefoon.

taakberekeningPO 2020/2021 vs. 5.10.14

Download hieronder ook de Quick Start bij eerste gebruik!

Planner schooljaar 2020/2021 versie 5.10.14

In deze planner kun je 3 OP-teamleden invoeren om de planner uit te proberen. Na activering kun je 100 OP-teamleden invoeren en 20 OOP. Je kunt deze planner alleen downloaden op een PC of laptop.
Download

Planner met voorbeelden

Planner met voorbeelden

In deze planner (5.10.x) staan inroostervoorbeelden van OP en OOP teamleden. Lees de toelichting in het opmerkingenvak van elk teamlidblad. Je kunt deze planner alleen downloaden op een PC of laptop.
Download

Groepsplanner vs 2.1

Groepsplanner 2.1

Met deze gratis tool houd je de vaste en incidentele personeelsbezetting van elke groep gedurende het schooljaar bij en heb je een perfect overzicht. Ga naar de pagina Planners voor meer informatie.
Download

Activiteitenkalender 2.1

Activiteitenkalender vs 2.1

Met deze gratis Activiteitenkalender maak je een handig jaaroverzicht van alle geplande schoolactiviteiten. Je kunt deze planner alleen downloaden op een PC of laptop.
Download
Gebruik je de planner voor de eerste keer? Download dan hieronder ook de Quick Start. Deze beknopte handleiding wijst je de weg van het eerste tot het laatste werkblad.

Quick start vs. 2021/2022

beknopte handleiding

Toelichting teamlidblad 5.10.x

Toelichting voor het team bij het teamlidblad.

Gebruikers-
overeenkomst

Lees de gebruikersvoorwaarden.

CAO-PO

De CAO-PO 2018

Bijlage XXI

CAO-PO bijlage over het werkverdelingsplan

TaakberekeningPO gebruikt alleen cookies voor statistische gegevens over het websitebezoek