Download hier de planners en handleiding

Nu 3 verschillende schooltijden mogelijk! (vanaf vs. 2122.14)

Excelapplicatie

De planner is een Excelapp met macro’s (programma’s geschreven in VBA), zijn te herkennen aan de extensie .xlsm, en werken alleen op een Windows pc of laptop waarop Office (Excel) of Microsoft 365 is geïnstalleerd. De macro’s zorgen voor de besturing van de knoppen en de berekeningen.

Nadat je op de downloadknop geklikt hebt, kun je het bestand linksonder (in Edge en Chrome) in het scherm openen. Het bestand is automatisch ook opgeslagen in je map Downloads.

Inhoud inschakelen en bewerken

Na het bestand geopend te hebben, krijg je bovenaan het scherm doorgaans de vraag of je de inhoud wilt bewerken en inschakelen. Met bewerken wordt invullen bedoeld en het inschakelen slaat op de macro’s. Aangezien we dit allebei willen, klikken we daar dus allebei op. De planner kan nu gebruikt worden.

Planner opslaan

Sla de planner nu eerst op (Opslaan als …) in een map van je documentenmap onder een zelfgekozen naam, bijv. “Schoolnaam 21-22”. Als je de planner opslaat in een “vertrouwde map”, krijg je bij het openen nooit meer de vragen over het bewerken en inschakelen van de inhoud.

Lees meer over downloaden, opslaan en de beveiligingsinstellingen van Excel.

Snelkoppeling

Maak op je bureaublad een snelkoppeling (zie hieronder), zodat je de planner snel kunt openen. Lees hier hoe je dat doet.

De planner gebruiken in Microsoft 365 of Sharepoint

Geavanceerde Excelbestanden met macro’s werken niet online in een browser en moeten daarom in Microsoft 365 of Sharepoint altijd offline in de bureaubladmodus worden bewerkt. Het overschakelen van de onlinemodus in Microsoft 365 naar de bureaubladmodus en weer terug, is heel eenvoudig. Bekijk in deze video hoe je dat doet.

Activeren

Na de download kun je maximaal 3 teamleden inroosteren om de planner uit te proberen. Wil je de planner gebruiken om het hele team (100 x OP en 20 x OOP) in te kunnen roosteren, bestel dan voor € 44,90* een activeringscode voor het schooljaar 2021/2022.

*) € 34,90 per school bij een bestuursbestelling. Er wordt geen BTW berekend en er zijn geen bijkomende kosten)

Bestel een activeersleutel...

...en activeer de planner
bestellen

Lees eerst deze toelichting

Algemene toelichting op de inroostering van de les- en arbeidsuren in het PO
Lees mij

Alle planners werken op een pc of laptop in Office (Excel) voor Windows of Microsoft 365 (bureaubladmodus) voor Windows. De planners kunnen alleen op een pc of laptop worden gedownload; de downloadknoppen voor de planners zijn daarom niet zichtbaar op een tablet of telefoon.

Zorg dat er bij het openen van de planners geen andere Excelbestanden geopend zijn!

Download hier de planners

Nu 3 verschillende lestijden mogelijk in één planner!

Gebruik je de planner voor de eerste keer? Download dan eerst de planner met voorbeelden en bestudeer de inroostervoorbeelden!

Taakberekening PO 2021/2022

Dit is de nieuwe planner voor het schooljaar 2021/2022 Download hieronder ook de Quick Start bij eerste gebruik!

Planner schooljaar 2021/2022 vs. 2122.14.8

In deze planner kun je 3 OP-teamleden invoeren om de planner uit te proberen. Na activering kun je 100 OP-teamleden invoeren en 20 OOP.
Download

Taakberekening PO 2021/2022 met voorbeelden

Download deze planner en bestudeer de voorbeelden.

Planner schooljaar 2122.14 met voorbeelden

In deze voorbeeldplanner is ter bestudering een aantal voltijders en deeltijders ingeroosterd.
Download

Download dit icoon en maak voor snelle toegang tot de planner een snelkoppeling op je bureaublad. Lees hier hoe je dat doet.

Groepsplanner vs 2.2

Met deze gratis tool houd je per groep alle personeelsmutaties in een schooljaar bij.

Groepsplanner 2.2

Met deze gratis tool houd je de vaste en incidentele personeelsbezetting van elke groep gedurende het schooljaar bij en heb je een perfect overzicht. Ga naar de pagina Planners voor meer informatie.
Download

Activiteiten-kalender 2.1

Met deze activiteitenplanner maak je een handig jaaroverzicht van alle schoolactiviteiten.

Activiteitenkalender vs 2.1

Met deze gratis Activiteitenkalender maak je een handig jaaroverzicht van alle geplande schoolactiviteiten. Je kunt deze planner alleen downloaden op een PC of laptop.
Download

Updates

  • 2021/2022 vs.12: correctie activiteitenoverzicht ( in vs.07 tm vs.11 werkt het Activiteitenoverzicht niet correct. Dit is hersteld in vs. 2122.12 en hoger. Heb je in vs. 7 t/m 11 al veel ingevuld, mail dan je bestand als bijlage. Je ontvangt deze dan dezelfde dag gerepareerd retour;
  • 2021/2022 vs.13: correctie berekening totaal op lijst o.t. 
  • 2021/2022 vs.14: 3 verschillende lestijden mogelijk 
  • 2021/2022 vs.14.5: uit- en inroosterrruimte les- en arbeidsuren direct zichtbaar in rubriek E en F op de teamlidbladen
  • 2021/2022 vs.14.6: correctie invoerformulier

Quick start 2021/2022

beknopte handleiding

Gebruik je de planner voor de eerste keer? Download dan ook de Quick Start. Deze beknopte handleiding wijst je de weg van het eerste tot het laatste werkblad.

 

Toelichting teamlidblad

Toelichting voor het team bij het teamlidblad.

Gebruiks-
overeenkomst

Lees de gebruiksvoorwaarden.

CAO-PO

De CAO-PO 2019/2020

Bijlage XXI

CAO-PO bijlage over het werkverdelingsplan

Print Friendly, PDF & Email

TaakberekeningPO gebruikt alleen cookies voor statistische gegevens over het websitebezoek