planner voor het basisonderwijs
Taakberekening PO

Op deze pagina vind je alle downloads

De nieuwe planner voor het schooljaar 2021/2022 is gepubliceerd op 26-10-2020 en kun je gratis downloaden.

Lees dit vóór het downloaden

De planners zijn Excelbestanden met macro’s (programma’s geschreven in VBA), en zijn te herkennen aan de extensie .xlsm en werken alleen op een Windows pc of laptop waarop Excel of Microsoft 365 is geïnstalleerd. De macro’s zorgen voor de besturing van de knoppen en de berekeningen.

Nadat je op de downloadknop geklikt hebt, kun je het bestand linksonder (in Edge en Chrome) in het scherm openen. Het bestand is automatisch ook opgeslagen in je map Downloads.

 

 

Inhoud inschakelen en bewerken

Na het bestand geopend te hebben, krijg je bovenaan het scherm doorgaans de vraag of je de inhoud wilt bewerken en inschakelen. Met bewerken wordt invullen bedoeld en het inschakelen slaat op de macro’s. Aangezien we dit allebei willen, klikken we daar dus allebei op. De planner kan nu gebruikt worden.

 

 

Planner opslaan

Sla de planner nu eerst op (Opslaan als …) in een map van je documentenmap onder een zelfgekozen naam, bijv. “Schoolnaam-21-22”. Als je de planner opslaat in een “vertrouwde map”, krijg je bij het openen nooit meer de vragen over het bewerken en inschakelen van de inhoud.


Lees meer over downloaden, opslaan en de beveiligingsinstellingen van Excel.

De planner gebruiken in Microsoft 365

Geavanceerde Excelbestanden met macro’s werken niet online in een browser en moeten daarom in Microsoft 365 altijd offline in de bureaubladmodus worden bewerkt. Het overschakelen van de onlinemodus naar de bureaubladmodus en weer terug, is heel eenvoudig. Bekijk in deze video hoe je dat doet.

Activeren

Na de download kun je maximaal 3 teamleden inroosteren om de planner uit te proberen. Wil je de planner gebruiken om het hele team (100 x OP en 20 x OOP) in te kunnen roosteren, bestel dan voor € 44,90* een activeringscode voor het schooljaar 2021/2022.

*) € 34,90 per school bij een bestuursbestelling. Er wordt geen BTW berekend en er zijn geen bijkomende kosten)

Activeer deze planner...

en bestel nu een activeringscode
bestellen

Alle planners werken op een pc of laptop in Office (Excel) voor Windows of Microsoft 365 (bureaubladmodus) voor Windows. De planners kunnen alleen op een pc of laptop worden gedownload; de downloadknoppen zijn daarom niet zichtbaar op een tablet of telefoon.

Taakberekening PO 2021/2022

Dit is de nieuwe planner voor het schooljaar 2021/2022 Download hieronder ook de Quick Start bij eerste gebruik!

Planner schooljaar 2021/2022 vs. 2122.02

In deze planner kun je 3 OP-teamleden invoeren om de planner uit te proberen. Na activering kun je 100 OP-teamleden invoeren en 20 OOP. Je kunt deze planner alleen downloaden op een PC of laptop.
Download

Taakberekening PO 2021/2022 met VOORBEELDEN

Download deze planner en bestudeer de voorbeelden.

Planner schooljaar 2021/2022 met voorbeelden

In deze voorbeeldplanner is als voorbeeld een aantal voltijders en deeltijders ingeroosterd. Bestudeer de voorbeelden van verlofopnames, ambulantie en OOP mét en zonder lesondersteunende taken.
Download

Taakberekening PO 2020/2021 - gratis voor nieuwe gebruikers

Bij een bestelling 2021/2022 kan op aanvraag een gratis code voor deze planner worden meegestuurd.

Planner schooljaar 2020/2021

Nieuwe gebruikers die de planner 2021/2022 voor het eerst bestellen, ontvangen op aanvraag een gratis code voor deze planner van het lopende schooljaar. Geef dit bij een bestelling aan in het opmerkingenvak.
Download

Groepsplanner vs 2.1

Met deze gratis tool houd je per groep alle personeelsmutaties in een schooljaar bij.

Groepsplanner 2.1

Met deze gratis tool houd je de vaste en incidentele personeelsbezetting van elke groep gedurende het schooljaar bij en heb je een perfect overzicht. Ga naar de pagina Planners voor meer informatie.
Download

Activiteitenkalender 2.1

Met deze activiteitenplanner maak je een handig jaaroverzicht van alle schoolactiviteiten.

Activiteitenkalender vs 2.1

Met deze gratis Activiteitenkalender maak je een handig jaaroverzicht van alle geplande schoolactiviteiten. Je kunt deze planner alleen downloaden op een PC of laptop.
Download

Quick start 2021/2022

beknopte handleiding

Gebruik je de planner voor de eerste keer? Download dan ook de Quick Start. Deze beknopte handleiding wijst je de weg van het eerste tot het laatste werkblad.

 

Toelichting teamlidblad

Toelichting voor het team bij het teamlidblad.

Gebruikers-
overeenkomst

Lees de gebruikersvoorwaarden.

CAO-PO

De CAO-PO 2019/2020

Bijlage XXI

CAO-PO bijlage over het werkverdelingsplan

TaakberekeningPO gebruikt alleen cookies voor statistische gegevens over het websitebezoek