Downloads

De downloadknoppen voor de planners zijn alleen zichtbaar op een pc of laptop

Microsoft heeft de procedure om de macro’s* in te schakelen onlangs gewijzigd!

Als je de planner na het downloaden voor het eerst opent, zullen de knoppen niet werken omdat de programma’s (macro’s*) die de knoppen en berekeningen besturen uit veiligheidsoverwegingen zijn uitgeschakeld. Lees daarom vóórdat je de planner downloadt eerst hier hoe je de macro’s ná of al vóór het downloaden inschakelt.

* Onderstaande geavanceerde Excelapplicaties bevatten macro’s (programma’s die de knoppen en berekeningen besturen). De macro’s (in Office en Microsoft 365 de inhoud genoemd) in deze planners zijn uiteraard veilig, maar worden door Microsoft om veiligheidsredenen na het downloaden standaard geblokkeerd. Je schakelt de macro’s het eenvoudigst in door de planner na het downloaden en openen, eerst in je eigen documentenmap op te slaan, te sluiten en dan weer te openen en op inhoud inschakelen te klikken. Daarna zal de planner altijd met ingeschakelde macro’s openen.

Wanneer je in je internetinstellingen de website TaakberekeningPO als vertrouwde website aanmerkt, zullen voortaan alle gedownloade planners met ingeschakelde macro’s openen.

Updates

Het versienummer vind je onderaan het eerste werkblad Lesurenberekening
Updates
  • Omzetting wtf naar aanstelling in uren op het formatieoverzicht bij de eerste 19 teamleden OP hersteld;
  • Sorteerfunctie namenlijst op formatieoverzicht toegevoegd;
  • Automatisch verbergen van (deel) van het Excellint waardoor meer schermruimte ontstaat;
  • PDF-afdrukvolgorde van het werkverdelingsplan gewijzigd naar: 1 WVP, 2 lesurenberekening, 3 formatieoverzicht, 4 groepsverdeling/personele inzet, 5 activiteitenoverzicht.
 

Excelbestanden

Deze Excelbestanden werken alleen onder Office of Microsoft 365 voor Windows

Planner 24-25

Download hier de te activeren blanco planner (vs 3.4.4)

Planner 24-25

Download hier de planner met voorbeelden (vs 3.4)

Groepsplanner

Met deze gratis planner houd je alle mutaties per groep bij

Kalender

Maak een jaaroverzicht van alle schoolactiviteiten

PDF's

Handleiding 24-25

Download hier de handleiding bij de planner 2024-2025

Correctie handleiding:
Op blz. 17 staat dat het formatieoverzicht niet gesorteerd kan worden. Vanaf vs 3.4 kan dat echter wél.

Toelichting team

Toelichting bij het teamlidblad voor het team

Gebr. overeenkomst

Download hier de gebruiks-overeenkomst

CAO-PO 23-24

Download hier de laatste CAO-PO

Begin met het downloaden van de voorbeeldplanner en de handleiding. Bestudeer de handleiding en de voorbeelden in de planner. Lees ook de algemene toelichting op de inroostering.
Download daarna de blanco planner voor het volgend schooljaar en vul het eerste werkblad lesurenberekening met je eigen lesrooster en data. Rooster daarna op het formatieoverzicht een teamlid OP (nr. 1) en een teamlid OOP (nr. 101) in.
   Op de pagina Planners wordt de werkwijze uitgebreider toegelicht.

Om deze planner met succes te kunnen gebruiken hoef je de CAO-PO niet uit je hoofd te kennen, maar enige elementaire kennis betreffende de jaartaak en de werkverdeling is wél noodzakelijk.
   Op deze site vind je daarom alle informatie die je nodig hebt.

Zo is het belangrijk dat je de opbouw en samenhang binnen de jaartaakonderdelen goed begrijpt en dat je inziet dat het echt niet nodig is dat álle volgens de aanstelling beschikbare les- en arbeidsuren worden ingeroosterd.

Lees naast de handleiding vooral ook de algemene toelichting op de inroostering.

Als alles naar behoren werkt en je de planner voor het hele team wilt gebruiken, bestel je een activeersleutel. Je ontvangt de sleutel binnen één werkdag.
Als licentiehouder heb je dan ook recht op ondersteuning. De licentie geldt één schooljaar en wordt niet automatisch verlengd. Je ontvangt daarom elk jaar na de herfstvakantie een uitnodiging om je licentie weer met een jaar te verlengen.