downloads

De downloadknoppen voor de planners zijn alleen zichtbaar op een pc of laptop

 

Vóór je gaat downloaden…    

Als je de planner na het downloaden voor het eerst opent, zullen de knoppen nog niet werken omdat de programma’s (macro’s) die de knoppen en berekeningen besturen, door Microsoft uit veiligheidsoverwegingen standaard zijn uitgeschakeld. Schakel ze daarom als volgt* weer in:

  1. Download de planner en open hem;
  2. Sla de planner (eventueel onder een andere naam) op (met opslaan als … ) in je documentenmap;
  3. Sluit nu de planner en Excel helemaal af;
  4. Dubbelklik vervolgens in Verkenner in je documentenmap op de bestandsnaam van de zojuist opgeslagen planner om deze weer te openen;
  5. Klik na het openen bovenaan op ‘Inhoud inschakelen‘.
 

6. Maak tenslotte op je bureaublad een snelkoppeling naar de planner door rechtsonderaan het eerste werkblad op de knop ‘Snelkoppeling maken’ te klikken. De planner zal hierna altijd met ingeschakelde macro’s starten.

 

*Als alternatief voor bovenstaande kun je in de internetopties van je pc of laptop TaakberekeningPO.nl ook als veilige website aanmerken, zodat na het downloaden de planners altijd vanzelf met ingeschakelde macro’s starten. Lees daar hier meer over.

Updates & onderhoudsberichten

Het versienummer vind je onderaan het eerste werkblad Lesurenberekening
Updates
  • 10 juni 2024 – vs. 3.4.7  PDF-module hersteld
 
  • 6-6-2024  foutmelding PDF teamlidbladen 

Na de update van Microsoft 365 begin juni 2024 werkt het afdrukken via de PDF-module niet meer bij het maken van afdrukken van de teamlidbladen in afdrukoptie 1 en 3. Het maken van afdrukken van één of meerdere overige werkbladen en het WVP werkt via de module nog wel. Voor het maken van PDF’s van de teamlidbladen kan als alternatief gebruik worden gemaakt van een eigen PDF-programma, of de PDF-afdrukoptie in Excel: Bestand -> Afdrukken -> Printer:  Microsoft Print to PDF

  • 10-6-24  PDF-module hersteld
 

Excelbestanden

Planner 24-25

Download hier de te activeren blanco planner
(vs 3.4.7)

Planner 24-25

Download hier de planner met voorbeelden
(vs 3.4.7)

PDF's

Handleiding
24-25

Download hier de handleiding bij de planner 2024-2025

Toelichting team

Toelichting bij het teamlidblad voor het team

Gebruiks
overeenkomst

Download hier de gebruiks-overeenkomst

CAO-PO 23-24

Download hier de laatste CAO-PO

Begin met het downloaden van de voorbeeldplanner en de handleiding. Bestudeer de handleiding en de voorbeelden in de planner. Lees ook de algemene toelichting op de inroostering.
Download daarna de blanco planner voor het volgend schooljaar en vul het eerste werkblad lesurenberekening met je eigen lesrooster en data. Rooster daarna op het formatieoverzicht een teamlid OP (nr. 1) en een teamlid OOP (nr. 101) in.
   Op de pagina Planners wordt de werkwijze uitgebreider toegelicht.

Om deze planner met succes te kunnen gebruiken hoef je de CAO-PO niet uit je hoofd te kennen, maar enige elementaire kennis betreffende de jaartaak en de werkverdeling is wél noodzakelijk.
   Op deze site vind je daarom alle informatie die je nodig hebt.

Zo is het belangrijk dat je de opbouw en samenhang binnen de jaartaakonderdelen goed begrijpt en dat je inziet dat het echt niet nodig is dat álle volgens de aanstelling beschikbare les- en arbeidsuren worden ingeroosterd.

Lees naast de handleiding vooral ook de algemene toelichting op de inroostering.

Als alles naar behoren werkt en je de planner voor het hele team wilt gebruiken, bestel je een activeersleutel. Je ontvangt de sleutel binnen één werkdag.
Als licentiehouder heb je dan ook recht op ondersteuning. De licentie geldt één schooljaar en wordt niet automatisch verlengd. Je ontvangt daarom elk jaar na de herfstvakantie een uitnodiging om je licentie weer met een jaar te verlengen.