Activeren

Schoolbestelling

licentie per school - eerste bestelling of verlenging licentie
39,90
  • activering schooljaar 2024/2025
  • inclusief ondersteuning
  • up-to-date met de laatste CAO-PO
  • geen andere bijkomende kosten

Bestuursbestelling

licentie per school - eerste bestelling of verlenging licentie
29,90
  • activering schooljaar 2024/2025
  • inclusief ondersteuning
  • up-to-date met de laatste CAO-PO
  • geen andere bijkomende kosten

Hoe activeer je de planner?

Door de planner te activeren kun je op het formatieoverzicht alle teamleden invoeren.

Bestel bovenaan deze pagina een activeersleutel en ga na ontvangst van de activeersleutel in de planner die je wilt activeren naar het eerste werkblad lesurenberekening

Onderaan dit werkblad klik je op de knop planner activeren. Vul op het invoerscherm de activeersleutel in. Let hierbij op hoofdletters en spaties.

Na activering staat de planner op naam van de school of het bestuur. Deze naam verschijnt op alle afdrukken en kun je niet wijzigen*. Je kunt de activeercode zo dikwijls als nodig is gebruiken.

*) Als de planner op naam van het bestuur staat, sla je het bestand van de planner op met je schoolnaam in de bestandsnaam (bijv. TBPO De Klimop 2022-2023.xlsm). Deze bestandsnaam wordt op alle afdrukken vermeld, zodat te zien is van welke school deze afkomstig zijn.
Gebruik tussen de jaartallen geen slash, want dat is in bestandsnamen een verboden teken.

Hoe bestel je een activeersleutel?

Je kunt bovenaan deze pagina een activeercode bestellen voor één school (schoolbestelling) of voor álle scholen po/so binnen een stichting of vereniging (bestuursbestelling). Je ontvangt de sleutel doorgaans binnen één werkdag.

Bij een schoolbestelling komt de planner op naam van de school en bij een bestuursbestelling op naam van het bestuur. Bij een bestuursbestelling stuurt de contactpersoon de activeercode door naar de aangesloten scholen.

In alle gevallen kan de planner op elke school onder een eigen bestandsnaam worden opgeslagen. Deze bestandsnaam wordt bovenaan elke afgedrukte pagina vermeld, zodat ook bij een bestuursbestelling de schoolnaam altijd bovenaan elke afdruk staat.

Wat kost een activeersleutel?

Een schoolactivering kost €39,90 per school en een bestuursactivering €29,90 per álle aangesloten scholen PO/SO.
In sommige gevallen kan van dit laatste worden afgeweken, bijvoorbeeld wanneer onder een beperkt aantal scholen een pilot wordt gehouden. In dat geval behoeft in overleg alleen voor de deelnemende scholen te worden betaald.

‘Eenpitters’ betalen de schoolprijs.

Je ontvangt de factuur gelijk met de activeercode.

Je krijgt elk jaar na de herfstvakantie, wanneer de nieuwe planner voor het volgend schooljaar is gepubliceerd, een uitnodiging om de licentie te verlengen.

Gegevens uit je vorige planner overnemen

Als je een nieuwe planner in gebruik neemt en je hebt de planner het jaar daarvoor ook al gebruikt, hoef je de teamgegevens en de drie aangelegde lijsten niet opnieuw in te voeren.

De teamgegevens importeer je uit je oude planner door in je nieuwe planner naast het werkblad formatieoverzicht op de importeerknop te klikken en dan verder de instructies te volgen. Denk eraan dat je oude planner op dat moment niet geopend mag zijn.

De drie lijsten importeer je door in je nieuwe planner op de importeerknop naast één van de drie lijsten te klikken. Het maakt niet uit naast welke lijst je op een knop klikt, want alle drie lijsten worden gelijktijdig geïmporteerd.

Ondersteuning en advies

Als licentiehouder heb je recht op gratis ondersteuning en advies. Je kunt je hulpvraag per mail versturen, maar in dringende gevallen kun je ook telefonisch contact opnemen.

Kijk wel eerst in de handleiding of op de pagina Vragen, of je vraag daar niet al beantwoord wordt.

Heb je de planner voor het eerst ingevuld en ben je onzeker of alles correct is verwerkt, dan kun je deze ook ter beoordeling insturen. De gegevensbescherming is hierbij uiteraard gegarandeerd.