Wat is er nieuw in de planner 2023/2024?

Regelmatig wordt de planner aangepast aan CAO-wijzigingen, komen er nieuwe opties bij, of zijn er issues opgelost. Lees hieronder wat er nieuw is in de planner voor het schooljaar 2023/2024.

inhoud

Scrollfunctie hersteld

Door een ongelukkige update van Excel door Microsoft enige tijd geleden, werkte in Microsoft 365 op veel werkbladen de scrollfunctie via het muiswieltje opeens niet meer. Dit is in de planner 2023/2024 opgelost.

Opheffen macroblokkering – nieuwe procedure

Microsoft heeft de procedure voor het inschakelen van de macro’s onlangs gewijzigd. Lees hier hoe je nu al vóór het downloaden de macroblokkering opheft.

Verdeling ambulante functietaken/overige taken

De uren voor de ambulante functiektaken worden niet meer in rubriek C op de tweede pagina van het teamlidblad ingevuld, maar op de eerste pagina in rubriek K.

In dit voorbeeld werden van de 784 beschikbare uren voor de ambulante functietaken/overige taken, 577 uren gereserveerd voor de ambulante functietaken, zodat er nog 207 overblijven voor de overige taken. Van deze 207 uren zijn al 37 uren ingevuld met taken. Het ernaast vermelde invulpercentage van 18% en de bijbehorende kleur op het formatieoverzicht is nu ook bij ambulante teamleden in verhouding met het werkelijke aantal uren dat voor de overige taken beschikbaar is.
 

 PDF’s maken

Bij het maken van PDF’s kun je nu zelf de map kiezen of maken waarin deze moeten worden opgeslagen.
Lees hier meer.

 

Snelkoppeling maken

Onderaan het toelichtingenvak op het eerste werkblad staat een knop waarmee je met één klik een snelkoppeling op je bureaublad plaatst.
Lees hier meer.