Wanneer je in rubriek A op het teamlidblad OOP álle arbeidsuren van de aanstelling over de werkdagen verdeelt, houd je dezelfde systematiek aan als bij het OP en OOP mét lesondersteunende taken. Dit betekent dat de uren voor de professionalisering en duurzame inzetbaarheid bínnen de ingeroosterde arbeidsuren vallen. Deze inroosterwijze kies je het best bij een logopedist, schoolpsycholoog of vergelijkbare functie.
Bij het OOP als een conciërge of administratief medewerker, is het vaak duidelijker om alleen de uren voor de werkzaamheden plaats- en tijdgebonden in te roosteren en de uren voor de duurzame inzetbaarheid en professionalisering erbuiten te laten. De ingeroosterde uren voor de werkzaamheden worden dan geacht op school te worden doorgebracht, en de overige uren voor de andere twee taakonderdelen worden buiten de ingeroosterde uren naar eigen inzicht besteed.
Wanneer je alleen de uren voor de werkzaamheden inroostert, kijk je voordat je rubriek A invult eerst in rubriek I (de opbouw van de jaartaak) hoeveel uren bestemd zijn voor de werkzaamheden. In deze voorbeelden is dat dus 1512 uur. Na inroostering van 1512 uur, blijven dan precies 123 uur over voor de duurzame inzetbaarheid en professionalisering.
Verdeel in rubriek A de arbeidsuren zó over de vaste werkdagen, dat het totaal aan ingeroosterde arbeidsuren in J overeenkomt met het aantal uren voor de werkzaamheden. Wanneer daarbij de arbeidstijden op hele of halve uren of kwartieren worden afgerond, zal er doorgaans een klein verschil overblijven dat je in E of F corrigeert.
Er zijn in dit voorbeeld in A 38 uur per week ingeroosterd. Tezamen met 3 werkdagen in de vakantie (zie rubriek F hierboven) leverde dit in rubriek J een ingeroosterde arbeidsduur van 1512 uur op en blijven er precies 123 uren over voor de duurzame inzetbaarheid en professionalisering. In rubriek J (zie hieronder) kleurt het aantal minder ingeroosterde uren nu groen.
Een teamlid OOP is lid van de MR. Deze vergadert ’s avonds en hiervoor is standaard 20 uur voor gereserveerd. Deze extra uren worden extra ingeroosterd in rubriek F. Daarna wordt het werkschema in A aangepast, óf worden de uren weer gecompenseerd in vrije uren in E.
Omdat dit OOP-teamlid zonder lesondersteunende taken deelneemt aan de MR-vergaderingen in de avonduren, zijn in rubriek F 20 uren extra ingeroosterd. In E worden deze uren dan weer ter compensatie uitgeroosterd en kunnen dan op een nader te bepalen wijze als vrije uren worden opgenomen.
Deze ot-activiteit plus de bijbeorende 20 uren worden volledigheidshalve ook ingevuld in rubriek C op de tweede pagina, zodat deze deelname ook wordt opgenomen in te maken generale overzichten van de ot-activiteiten. Zie ook hieronder.
combinatie
De deelname aan o.t.-activiteiten en een eventuele onderverdeling van het takenpakket kan in rubriek C ook gecombineerd worden. Denk er dan aan dat het urentotaal het beschibare aantal uren voor de werkzaamheden niet mag overschrijden!
Zo’n combinatie heeft dan geen gevolg voor te maken overzichten van de overige taken, want alleen de activiteiten die in de o.t.-lijst staan worden in de overzichten opgenomen.
©TaakberekeningPO 2015-2024
KvK 66412803
Over TaakberekeningPO
info@taakberekeningpo.nl
0251-836839 (ma t/m vrij 10.00-17.00 uur)